ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ


9-3-10
Εκ του πρηνηδόν. Σκέφτομαι, τι είναι οι μεγάλες ομάδες;Πως είναι μια μεγάλη ομάδα;Είναι μόνο αυτοί που πατούν το χορτάρι με τα εξάταπα; ή ολοι αυτοί, αυτοί με τα κοντοπαντέλονα είναι η αφορμή για να πεις έναν σύλλογο μεγάλο; μια πόλη μεγάλη!!! Ποδοσφαιρούπολη.
Σκέφτομαι λοιπόν μια ομάδα(Ξάνθη;) Έναν λαό. Έναν πρόεδρο να είναι και του λιμανιού και του σαλονιού. Ενωμένοι. Σ' έναν χώρο, μια μαγαζάρα 24 ώρες να μιλούν, να τρώνε , να πίνουν και΄κει που πας να καταπιείς τη γουλιά να ξεσηκώνεται το μαγαζί να λέει συνθήματα στο καραοκι για δύο λεπτά και μετά ξανά ο καθένας στην παρέα του. Και να' ναι Δευτέρα, Τρίτη βράδυ ή τέλος πάντων βράδυ καθημερινής , να λες -πρέπει να πάω να πω μια καλησπέρα ή ακόμα καλύτερα , μια καλημέρα , να τρώγεσαι δηλαδή από το πρωί. Μέσα τι να έχει; Κάνα δυο ''πλάσματα'', όχι τζούλιες- τις άλλες , τις τηλεοράσεις να παίζουν αγώνες της Ξάνθης, συνέχεια, και οι πρωταγωνιστές να' ναι εκεί, θαμώνες. Παλιοί ποδοσφαιριστές , νέοι, οπαδοί, νά'ρχεται ο πρόεδρος- προεδράρα παντού και πάντοτε. Μιλάω και φαντάζομαι μια λέσχη-μαγαζί. Να πάρεις τη γυναίκα -άμα λάχει-άσε δε λαχαίνει- να πας να πιεις το ποτό σου. Ξεσηκώνεται το μαγαζί παίζει το σύνθημα κι εσύ να είσαι με τη μπουκιά στο στόμα.
Μπυραρία είναι; Ταβέρνα να το πεις; 24 ώρες .ΟΛΟΣ ο λαός εκεί. Μόνο διαρκείας , όπως ονειρεύεται κι ο νυν πρόεδρος. Άλλος στο γήπεδο δεν χωρεί. Πάω για κύπελλο και πρωτάθλημα. Άψογες σχέσεις με το λαό. -διοίκηση- πρόεδρος -λαός. Γιατί χωρίς λαό ομάδα δεν υπάρχει. Τον Ντρογμπά να φέρεις σ'άδειο γήπεδο , θά'ναι, σαν την καλαμιά στον κάμπο, να βάλει γκολ που να πάει να πανηγυρίσει στο καφενείο στα κιμμέρια; Γι αυτό φαντάζομαι , λέω τώρα, τον πρόεδρο να φέρνει 3-4 παικταράδες για κορμό και αιχμή και δύναμη και λαό και λέσχη και συνθήματα και αήττητη έδρα και προεδράρα μια ζωή. Κοντά του , κοντά μας να μιλάμε να χαιρετιόμαστε ,24 ώρες, να δίνουμε το παρόν για καλημέρα , καληνύχτα και το διαρκείας να αποτελεί περιουσιακό στοιχείο...εεεεεεεε Αγγλία τό'κανες ..... εεεκ του πρηνηδόν.